Fatbike!

Vinterdepressionen försvinner med en vinteraktivitet!

DSC04597.jpg

Eftersom min största hobby är mountainbiken under tre säsonger så kan man ju inte bara sitta inne o bli fet o olycklig på vintern. Så det var bara o spontanköpa en fatbike så jag kommer ut. Inte riktigt lika rock’n’roll utan stötdämpare men det ju inte heller lika stötigt på stigarna heller denna tid. Snö o is jämnar ut det mesta.

DSC04592.jpg

Lampor

Eftersom man jobbar dagtid så innebär det att man tillbringar sin fritid i mörkret…

Satt och läste på lite om lampor dagen innan jag la ordern. Vad för lampor behöver man när man ska cykla i skogen? Allt från ett par hundralappar till femsiffrigt men vad räcker till för att cykla i skogen? Där är det ju kolsvart så minsta lilla lys borde fungera fint… Efter tittat på lampor runt 2000 kronorsklassen så hittade jag Trelock LS 560 I-GO Control/LS 72. Priset var 599kr, fullständigt överkomligt! Egentligen kanske man skulle plockat hem en storebror till denna lampa tänkte jag men när recensioner säger att den nästan likvärdig LS 560 så fick det bli den.

Den har tre lägen och nu på denna tur använder jag bara läge 1-2. Läge nr 3 gjorde ingen större skillnad inne i skogen o tänker man batteritid så vill man gärna snåla. På förpackningen står det 10 timmar per laddning men det ska bli intressant o se om det verkligen stämmer på läge nr2 eller 3.

Jag ska komplettera med en pannlampa men det funkade faktiskt riktigt bra utan måste jag säga. Ibland styr man lite snett inne i skogen för att parera en sladd eller liknande. Då försvinner ju stigen om det är en kurva, så en pannlampa blir det. Perfekt om man kanske skulle köpa en pannlampa som passar ett GoPro-fäste för det följde med på nya hjälmen.

Kommer fler inlägg om detta. Sitter även o kollar på bikepacking. Skulle vara kul med lite vardagsäventyr!

Joakim EricssonComment