Walkabout Upplunden

Kändes som en perfekt dag att åka med pärlan till mormor & morfar för en liten fikastund.
Klockan är 8 och kaffetarmen behöver sin dos. Just när vattenkokaren börjar bubbla o studsa så kikar jag ut o ser den nerfrysta gamla 33-åring som står på parkeringen. Man kan ju undra om man klarar att få igång maskinen efter ett par månader i vila. Knappa -2,5 står termometern på när jag kommer in i bilen, så vrider man om nyckeln o den sparkar igång maskineriet direkt! Inga problem :D

DSC04456.jpg

Väl framme bjöds det på fika o det blev en massa stri’ing, om det ena o det andra. Lena (grannen) noterar en viktig grej som sätter sig i skallen. Hon gillar att barnbarnen kommer o hälsar på så här en eftermiddag på lite kaffe. Det är något man försöker hålla i. Att inte snöa på bara sitt o sina intressen utan även hinna med o ta sig ordentligt med tid o hälsa på släktingar. Även om jag kanske inte är där varje vecka så försöker jag iaf att hälsa på minst EN gång i månaden. Det kan hända att man missat det också men men.
Efter ett par kôppôr kaffe så tar vi en promenix ute på sjön Upplunden och isen är sådär perfekt för att promenera på. Det är snö som frusit fast så man får bra grepp när man går. Det är gött så man slipper gå o spänna på sig hela tiden. Morfar beslöt sig för att stanna inne o se på skidåkningen på TVn men vi traskar på ut mot ön.

Det är vindstilla och lagom temp för att ta en sån här promenad. Jag hade inte mer än fleecetröjan, vindjacka och så långkalsonger + jeans. Helt okej. Det är för sällan man tar sig ut nu under dessa tider när man jobbar måndag - fredag, 7.00 - 16.00, missar totalt solljuset och man blir lätt sittandes hemma.

Nästa år blir det att gå ner på halvtid. Man blir ju deprimerad för fan. Det är tur man har Maria & Aya som vill med ut på äventyr, närsomhelst! :)

Och mormor såklart!

DSC04425.jpg

Ja man får väl inse att så länge man jobbar som man gör så är man en “weekend warrior”. Försöker ta vara på helgerna trots att denna vinter hittills så har det varit dåligt med vardagsäventyr. Så ta vara på tiden i ljuset gott folk! Det behövs verkligen för att inte må dåligt !

Joakim Ericsson2 Comments