Glädje!

I slutet på november fick jag en förfrågan om barnfotografering. Det var en glädjande förfrågan om jag kunde ta nya bilder på en liten tjej som nu är 6 år äldre och hade dessutom två småsyskon. Så denna lilla tös fotograferade jag när hon var ungefär 2 år. Då hade jag en liten, enkel fotostudio och det är lite lättare att få till dom där goa porträtten när man får styra ljuset. Så i början pratade vi, hennes mamma och jag, mest för att jag tänkte det kan vara bra för den lilla tjejen o lära känna efter vem jag var innan hon skulle fotograferas. Bara så blygheten skulle försvinna. Det gick ett par minuter sen stod hon o drog i blixtarna o frågade massa frågor om alla grejer. Blygheten försvann alltså direkt. Det var bara o starta Spotify, på med lite musik så var det dansande o sjungande. Hon hoppade runt o skrattade i några minuter o jag passade på att fota direkt. När mamman nämnde att vi kan sjunga till “Imse vimse spindel” så blev hon helt stilla o började sjunga innan vi hann sätta på låten.

Detta är 2012 års höjdpunkt i studion

Det är alltid utmanade med att fotografera barn just för man aldrig riktigt kan styra o ställa som man vill. Är jag en tråkmåns så kommer det märkas på bilderna o det vill man inte. Så nu var det dags att träffa dessa tre. Bara dubbelkolla så batterierna är laddade och minneskorten är med så är det bara att traska iväg med humöret på topp! Nu ska det busas o lekas!


Väl framme så hann jag inte ta av mig skorna innan det skulle visas rum o förhören drog igång direkt. Vem jag var o hur gammal jag var osv. Här var ingen blygsam utan det skulle lekas direkt. De fick låna min kamera o prova fotografera mig när jag gjorde grimaser. En “icebreaker”, kan bli en dyr sådan. Det funkade iallafall så efter två timmar ståhej så hade jag hundratals bilder och tre nya kompisar. Vi hade kul riktigt kul !

Joakim EricssonComment