Egentid

Vad jag har längtat efter dessa långa cykelturer.

DSC04627.jpg

Det är få förunnat att ha tiden att kunna glida omkring i timmar utan ha några måsten som väntar på en där hemma. Bor man själv så kan man faktiskt skjuta lite till på det o njuta av nuet ! :D
Så jag drack en kaffekanna, planerade turen och stekte några laxfileér sen bar det av ut mot skogen! Med minus 12-15C ca så blev det underställ och extra tröja under skaljackan. Det visade sig passa perfekt för denna tur. Väldigt nöjd med mina vantar och skor som köptes in samtidigt som fatbiken. Vantarna från Craft, Sibirien 2.0 kostade 300kr och billigare värme än så har jag aldrig fått. Får ibland ta av mig handskarna för det blir för varmt.

Skorna heter Northwave Himalaya och är riktigt varma. Jag köpte en storlek större för jag tänkte jag behövde plats för varmare sockor. Det har jag ännu inte behövt och jag brukar frysa om tårna.

Efter nästan 15km så var jag på vinnarsidan med en lång utförsbacke kommande, så innan den tog jag en paus och slängde ut cykeln i snön. Sen kom termosen och kameran fram. Riktigt gött med kokhett kaffe, speciellt när man inte tror att den är varm. Jepp, jag brände mig! Här tog jag lite bilder under tiden jag vilade lite efter alla dessa töliga uppförsbackar.

Det blev en sväng förbi mormor & morfar, totalt 38km på cykeln. 90% grus- och asfaltväg men det gör inget denna gång eftersom det är så mycket snö i skogarna och ännu har jag inte sett några skotrar köra på skoterlederna så jag kan inte riktigt nyttja dom ännu… Oavsett så fick jag fint väder tillslut trots att det var väldigt molnigt när jag begav mig. Det sprack upp och jag fick njuta av en blå himmel med en superstor måne, nästan fullmåne!

DSC04617.jpg


När jag väl passerat Gustaf Adolfskyrkan så tänkte jag att jag kan ju stanna o fotografera solnedgången vid det vanliga stället vid sjön Deglunden. Där har jag varit många gånger o fotat solnedgångar. Det hade ju börjat skymma och man såg tendensen till en brinnande röd himmel inom kort.

Joakim EricssonComment